ShippingWatch

Avis: Mine-selskaber revurderer investeringplaner

Den globale mineindustri står over for et tilbageslag i investeringer, efter at to af verdens største selskaber, Rio Tinto og BHP Billiton, genvurderer
investeringsplanerne blandt andet på grund af et større omkostningspres samt udsikre vækstudsigter, skriver Financial Time.

Foto: Rederiforeningen

I sidste uge meddelte de to minegiganter, at man re-evaluerer planer om at bruge milliarder af dollar på store udviklingsprojekter. Meldingen er præget af den aftagende vækst i Kina og et øget pres fra investorerne om at have fokus på omkostningskontrol og give aktionærerne noget igen.

Prognoser, som kun er få uger gamle, viser forventninger om, at mineselskabernes investeringer vil stige med cirka 34 pct. i 2012, men helt nye tal viser nu en stigning på 13 pct. Samtidig viser tal, at man i 2013 forventer fald i investeringerne for mineindustrien, tallene er taget i forhold til 40
mineselskaber, beregnet af analytiker hos Citigroup, skriver Financial Time.

Det vil også ramme med virksomheder der lave udstyr til mineindustrien. Caterpillar har blandt andet bundet sig på en kontrakt om at levere trucks til mineindustrien frem til 2014, skriver avisen.

Blandt de danske rederier er det bl.a. Norden, der er afhængig af udviklingen i globale mineindustri.

AF RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs