ShippingWatch

Alphaliner: Slow steaming i 2012 svarer til 6 pct af flåden

Containerrederiernes stigende brug af slow stemaning svarer alene i 2012 til 5,7 procent af den samlede flåde, skriver Alphaliner i sit nyhedsbrev.

Foto: Hanjin

Den samlede kapacitet, som er blevet opvejet af ekstra langsom sejlads (slow steaming) er steget 30 pct. siden begyndelsen af i år til estimeret 930.000 teu, eller 5,7 pct. af den samlede flåde, fortæller Alphaliner i sit ugentlige nyhedsbrev.

Ifølge Alphaliners oplysninger har rederierne forlænget sejltiden på 35 strenge siden januar og det har nu opvejet mere end 230.000 teu i yderligere kapacitet. Blandt disse er seks Fjernøsten-Europa ruter, der har implementeret super slow steaming. Disse tiltag har resulteret i forlængelse af den gennemsnitlige sejltid på ruterne fra Fjernøsten til Nordeuropa til 10,5 uger og til 9,9 uger på ruterne fra Fjernøsten til Middelhavet. I 2007 var de gennemsnitlige sejltid kun hhv. 8,2 uger og 7,4 uger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs