ShippingWatch

Ole Sohn afholder topmøder med kinesisk shipping

Regeringens bestræbelser på at få flere udenlandske og især asiatiske rederier til at etablere sig i Danmark, får nu erhvervs- og vækstministeren til at mødes direkte med den kinesiske shippingindustri næste uge, erfarer ShippingWatch.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) skal mødes med nogle af Kinas mest indflydelsesrige erhvervsledere i den kinesiske shippingindustri, når han på lørdag rejser til Kina og Singapore, erfarer ShippingWatch. Besøget har stort maritimt fokus og er et led i planlægningen af en ny maritim strategi for Danmark. Målet er bl.a. at styrke samarbejde mellem Danmark og en række asiatiske lande og ikke mindst forsøge at få asiatiske og andre udenlandske rederier til at etablere sig i Danmark.

Danmarks Rederiforening, Danske Maritime (tidl. Skibsværftsforeningen) og Danske Havne deltager på turen på et tidspunkt, hvor regeringens maritime vækstteam er ved at lægge sidste hånd på en lang række anbefalinger til regeringen om vækst og muligheder for den danske maritime sektor. Netop Singapore er et forbillede for mange lande, og den lille asiatiske stat har over en periode på ca. 10 år etableret sig som verdens førende shippingcenter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs