ShippingWatch

Højteknologifonden: Hvor er de maritime ansøgninger?

Det ligner en opsang til den maritime sektor fra direktør i Højteknologifonden Carsten Orth Gaarn-Larsen, når han efterlyser ansøgninger til forskning og udvikling: "Vi taler om en kæmpe drivkraft i dansk erhvervsliv, der udfordres af mange globale krav og en hård konkurrence," siger han til ShippingWatch.

Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør i Højteknologifonden, undrer sig over, hvor ansøgningerne fra den maritime sektor bliver af. To gange om året, næste gang onsdag den 22. august, er der frist for ansøgninger i form af en kort projektbeskrivelse, men der er påfaldende tavshed fra en af Danmarks mest betydende industrier, der i år har fået fået sit eget vækstteam af regeringen, ligesom stribevis af branchens nøglepersoner har arbejdet intenst med forslag, der skal fremme forskning og udvikling i sektoren.

"Her har vi simpelthen en sektor, der er en kæmpe drivkraft i dansk erhvervsliv, men som også udfordres af mange globale krav og en hård konkurrencesituation. Et eller andet sted undrer det os derfor i Højteknologifonden, at vi ikke ser flere ansøgninger fra den maritime sektor til samarbejde med universiteterne, men også over bredere problemstillinger inden for f.eks. energi og klima," siger Carsten Orth Gaarn-Larsen til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs