ShippingWatch

Højteknologifonden: Hvor er de maritime ansøgninger?

Det ligner en opsang til den maritime sektor fra direktør i Højteknologifonden Carsten Orth Gaarn-Larsen, når han efterlyser ansøgninger til forskning og udvikling: "Vi taler om en kæmpe drivkraft i dansk erhvervsliv, der udfordres af mange globale krav og en hård konkurrence," siger han til ShippingWatch.

Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør i Højteknologifonden, undrer sig over, hvor ansøgningerne fra den maritime sektor bliver af. To gange om året, næste gang onsdag den 22. august, er der frist for ansøgninger i form af en kort projektbeskrivelse, men der er påfaldende tavshed fra en af Danmarks mest betydende industrier, der i år har fået fået sit eget vækstteam af regeringen, ligesom stribevis af branchens nøglepersoner har arbejdet intenst med forslag, der skal fremme forskning og udvikling i sektoren.

"Her har vi simpelthen en sektor, der er en kæmpe drivkraft i dansk erhvervsliv, men som også udfordres af mange globale krav og en hård konkurrencesituation. Et eller andet sted undrer det os derfor i Højteknologifonden, at vi ikke ser flere ansøgninger fra den maritime sektor til samarbejde med universiteterne, men også over bredere problemstillinger inden for f.eks. energi og klima," siger Carsten Orth Gaarn-Larsen til ShippingWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs