ShippingWatch

Ideer til et maritimt Danmark i verdensklasse

Det maritime Danmark rider på en bølge af politisk interesse, men der skal forskes og udvikles langt mere. Danmark bør arbejde på at blive EU-godkendt som en maritim klynge i verdensklasse, der kan sikre adgang til betydelige EU-midler, hedder det i nyt omfattende idekatalog til Søfartsstyrelsen.

Danmarks maritime industri, også kaldet Det Blå Danmark, får trods sin rolle som et af dansk erhvervslivs styrkepositioner alt for lidt ud af EUs økonomiske bevillinger til forskning og udvikling. Den situation kan ændre sig markant, hvis Det Blå Danmark bliver anerkendt af EU som en klynge i verdensklasse.

Sådan lyder et af budskaberne i et nyt og omfattende "Idekatalog til Søfartsstyrelsen, vækst og beskæftigelse i det blå Danmark gennem uddannelse og forskning", som Akademiet for Tekniske Videnskaber (ATV) har udarbejdet for Søfartsstyrelsen. Idekataloget er spækket med konkrete forslag til, hvordan det maritime Danmark kan fremme konkurrenceevnen gennem en stærkere værdikæde mellem uddannelse, forskning, erhvervs og myndigheder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs