ShippingWatch

Sydbank: Fortsat skrøbelig balance i containermarkedet

Der er ingen tumultagtige jubelscener noget sted i shipping i disse dage, om end containermarkedet har oplevet en solid forbedring. Fundamentet er dig skrøbeligt, vurderer Sydbank i sin månedlige opdatering på sektoren.

Foto: Hanjin

For containermarkedet er raterne sendt kraftigt i vejret oven på rederiernes markante ratestigninger foråret og sommeren igennem. I Juli er raterne dog faldet lidt tilbage igen, og markedet går en svær balancegang i øjeblikket.

"Rederiernes rate-forhandlingskraft overrasker positivt – men raterne siver i kølvandet på forhøjelserne, og det bekymrer, da højsæsonen kan skuffe. Markedsbalancen er skrøbelig, og fortsat prisdisciplin og et højt niveau for oplægninger er vigtige forudsætninger for at fastholde det højere rateniveau," skriver Sydbank om containermarkedet.

For tørlast, hvor D/S Norden hovedsageligt opererer, er markedet fortsat under pres fra stor tilgang af kapacitet. Sydbank venter generelt laverer rater i 2012 end i 2011.

"Kapacitetstilgangen fortsætter i højt tempo, og skrotning og oplægninger kan langt fra kompensere for de mange nye skibe i søen. Raterne i de mindre segmenter kan ligge over de lave capesize-rater – men når ikke for alvor acceptable niveauer," vurderer Sydbank.

I segmentet Produkttank, hvor Torm har sit virke, er der forsigtig bedring.

"Fragtraterne stiger i 2012 i forhold til 2011, men når ikke decideret værdiskabende niveauer i længere perioder, er Sydbanks gæt på resten af året.

Platou: Ekstremt stærkt Mærsk-resultat i vente

Uventet fald i spotrater fra Asien til Europa

Drewry: Solidt ratehop mellem Asien og Europa 

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs