Uventet fald i spotrater fra Asien til Europa

Prisen for at få fragtet en container fra Asien til Europa faldt overraskende i denne uge. Det viser de specifikke tal fra Shanghai Shipping Exchange.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Spotraten for at få fragtet en tyvefodscontainer fra Shanghai til Europa faldt med 1 pct. eller 18 dollar til 1710 dollar. Det samlede indeks steg ellers med 3,2 pct., og da ruterne til Europa og Middelhavet vejer 30 pct., plejer en stigning i det samlede indeks at indikere en stigning på disse ruter.

Raterne fra Asien til Europa er dog fortsat steget med hele 249 pct. siden lavpunktet på 12 måneders rullende basis, efter at rederierne har indført generelle ratestigninger og har øget markedsdisciplinen gevaldigt i forhold til efteråret. Her betød priskrig over overkapacitet et kollaps i raterne, der gjorde containerfarten på ruten, som står for omkring 40 pct. af Maersk Lines volumener, stærkt urentabel.

Det er dog ikke kun dårlige nyheder for Maersk Line i ugens tal. Spotraterne fra Shanghai til den amerikanske vestkyst, der i 2011 stod for 12 pct. af Maersk Lines samlede volumener, steg med 12,8 pct. i ugen til 2671 dollar per fyrrefodscontainer eller med 303 dollar. Det indikerer, at en stor del af de varslede ratestigninger på ruten per 1. august er slået igennem.

RITZAU FINANS

Container-rater på Asien-Europa genvinder en smule terræn

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også