ShippingWatch

Container-rater på Asien-Europa genvinder en smule terræn

Der var igen fremgang at spore i rateudviklingen for containerfragt mellem Asien og Europa i ugen, der sluttede fredag efter tre ugers fald.

Foto: Maersk Line

Efter at være faldet tre uger i træk var der igen fremgang at spore i rateudviklingen for containerfragt mellem Asien og Europa i ugen, der sluttede fredag, viser den seneste opdatering fra Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, som udarbejdes af Shanghai Shipping Exchange.

Samlet faldt SCFI-indekset med 0,03 pct., men det blev altså alligevel til medvind i rateudviklingen på den for A.P. Møller - Mærsk meget væsentlige rute mellem Asien og Europa. Dermed koster fragt af en tyvefodscontainer (teu) på ruten nu 1728 dollar fra 1667 dollar i ugen før. For fire uger uger siden - før den begyndte at falde - var raten 1888 dollar fra Asien til Europa.

For fragt fra Asien til den amerikanske vestkyst faldt raterne med 21 dollar til 2368 dollar per fyrrefodscontainer (feu), mens fragt til den amerikanske østkyst blev 46 dollar biligere og nu koster 3513 dollar. Fra Asien til Middelhavet faldt prisen med 2 dollar til 1649 dollar per teu i sidste uge.

SCFI-indekset viser spotprisen på at få en container fragtet fra Shanghai til en række destinationer. Nordeuropæiske destinationer tæller 20 pct. i indekset, mens prisen til havne i Middelhavet tæller 10 pct.

Ruterne mellem Asien og Europa dækker over omkring 40 pct. af kapaciteten hos A.P. Møller - Mærsks containerrederi, Maersk Line. SCFI-indekset fortæller dog ikke hele historien om rederiernes indtjening, da det fokuserer særligt på spotraterne , og mange længere kontrakter ikke er indregnet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs