Platou: Ekstremt stærkt Mærsk-resultat i vente

A.P. Møller-Mærsk vil levere et super solidt driftsresultat for andet kvartal, skriver RS Platou Markets i en analyse. Fragtraterne for containere er steget voldsomt i løbet af andet kvartal og brændstofpriserne er samtidig faldet.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

RS Platou Markets vurderer, at regnskabet bliver stærkt for A.P. Møller-Mærsks andet kvartal. Forudsigelsen falder, efter RS Platou Markets torsdag modtog konsensustal for rederiets regnskab.

"Fragtraten for containere er steget voldsomt i løbet af andet kvartal og brændstofpriserne er samtidig faldet. Vi forventer et meget stærkt driftsresultat (EBITDA) på 22 milliarder sammenlignet med første kvartals resultat på 14 milliarder og dermed højere end konsensusvurderingen 21 milliarder," hedder det i analysen fra RS Platou Markets.

Smedegaard: Strategien i Maersk Line betaler sig 

I analysen fremhæves stigningen i fragtrater og dalende brændstofpriser samt prisstigninger som de vigtigste faktorer for de positive forventninger:

"Container EBITDA ventes at stige fra tabet på 0,8 milliarder i første kvartal til et plus på 7,5 milliarder i andet kvartal. Til sammenligning forudser branchen et resultat på 5 milliarder. Vi har de samme forventninger til indtægten så vi afviger hovedsageligt i vores vurderinger af brændstofomkostninger. Bunker-priserne faldt med 9 % i forhold til første kvartal til 650 dollar pr. ton hvilket har øget indtjeningen. Hovedårsagen for vores høje vurdering er dog de succesfulde prisstigninger der fandt sted i marts og april."

Udviklingen vil ændre på Mærsks containerguidance, som RS Platou Markets forudser vil rykkes fra "negativ til neutral" til "positiv."

Smedegaard: Strategien i Maersk Line betaler sig

Containerindeks: Rateløft på Asienruter

Maersk-konkurrents indtjening dykker 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også