ShippingWatch

Danmark får vigtig anti-pirat post i IMO

Det danske udenrigsministerium har placeret Henrik Juhl Madsen, tidligere maritim rådgiver på Danmarks ambassade i Washington, i IMO i London for at få større indflydelse på piratbekæmpelsen.

Det danske udenrigsministerium har sikret sig sig en strategisk vigtig rolle i FNs internationale søfartsorganisation IMO i forbindelse med piratbekæmpelse i Somalia. Danske Henrik Juhl Madsen er netop tiltrådt i IMOs hovedkvarter i London i en særlig rådgiverfunktiion som Associate Professionel Officer. En såkaldt APO-stilling, der finansieres af Udenrigsministeriet. I den konkrete sag med det formål at sikre øget dansk indflydelse på udviklingen i Somalia.

Henrik Juhl Madsen har siden september 2010 være maritime policy advicer på den danske ambassade i Washington. Nu træder han ind i IMOs Maritime Safety Division som rådgiver i piratbekæmpelse og med primært fokus på Somalia.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs