ShippingWatch

Danmark får vigtig anti-pirat post i IMO

Det danske udenrigsministerium har placeret Henrik Juhl Madsen, tidligere maritim rådgiver på Danmarks ambassade i Washington, i IMO i London for at få større indflydelse på piratbekæmpelsen.

Det danske udenrigsministerium har sikret sig sig en strategisk vigtig rolle i FNs internationale søfartsorganisation IMO i forbindelse med piratbekæmpelse i Somalia. Danske Henrik Juhl Madsen er netop tiltrådt i IMOs hovedkvarter i London i en særlig rådgiverfunktiion som Associate Professionel Officer. En såkaldt APO-stilling, der finansieres af Udenrigsministeriet. I den konkrete sag med det formål at sikre øget dansk indflydelse på udviklingen i Somalia.

Henrik Juhl Madsen har siden september 2010 være maritime policy advicer på den danske ambassade i Washington. Nu træder han ind i IMOs Maritime Safety Division som rådgiver i piratbekæmpelse og med primært fokus på Somalia.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs