ShippingWatch

Pirateri: Nu skal lovgivningen kortlægges

Syddansk Universitet søsætter juridisk forskningsprojekt om væbnede vagter med støtte fra Den Danske Maritime Fond. Lige nu er det særdeles uklart for de implicerede at gennemskue de juridiske rammer, der gælder for beskyttelse af skibe og ansatte.

Foto: Foto: Brian Karmark

Oprustningen med private vagtværn ombord på skibene i områder som Somalia og Vestafrika, som senest  herhjemme har medført en ændring af våbenloven fra 1. juli, efterladt et hav af spørgsmål om de juridiske fohold, som redere, søfarende og vagter i dag ikke kender omfanget og rækkevidden af. Nu skal et hold forskere fra Syddansk Universitet med støtte fra Den Danske Maritime Fond gennemføre et forskningsprojekt om de retlige problemstillinger i forbindelse med brugen af væbnede vagter om bord på danske skibe.

"Spørgsmålet om væbnede vagter er højaktuelt og særdeles relevant for det maritime erhverv. Spørgsmålet om beskyttelse af skibe mod voldelige angreb er særligt kommet i fokus i forbindelse med pirateri-problematikken og de relevante aktører, som for eksempel rederier og skibsføreren, men også maritime vagtselskaber, må agere i en kompleks retlig ramme, som er under udvikling, og også fremover vil udvikle sig," hedder det i en pressemeddelse fra Syddansk Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs