ShippingWatch

Forskningscenter kan styrke maritimt samarbejde med Norge

Den anerkendte forsker Torgeir Moan, en af arkitekterne bag Norges maritime forskningscenter, ser perspektiver i en tilsvarende dansk institution. Men finansieringen kan blive et springende punkt i de ambitiøse planer, siger han til ShippingWatch. 

Oplægget til en markant optrapning af maritim forskning, et idekatalog, som Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) for nylig afleverede til Søfartsstyrelsen, er stærkt inspireret af erfaringer fra Norge og især Centre for Ships and Ocean Structures (CeSOS). Centret blev etableret i 2002 ved Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) som et af 13 Centres of Excellence af det nationale norske forskningsråd ("Norges Forskningsråd - NFR), der vil have uddannet tæt på 100 PhD-kandidater.

Spredning af viden

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs