ShippingWatch

Det blå Danmark skal udvikle sig mere

Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) efterlyser flere maritime ansøgninger til forskningsprojekter. Det vil samtidig også være en betingelse, hvis industrien skal anerkendes som en europæisk klynge på højt internationalt niveau.

Den danske maritime industri har brug for en stærkere forsknings- og udviklingsprofil, hvis Det Blå Danmark skal gøre sig håb om at blive EU-anerkendt som en europæisk klynge, EU Excellence Center, sådan som bl.a. det nye idekatalog til Søfartsstyrelsen fra Akademiet for Tekniske Videnskaber (ATV) anbefaler.

"Hvis man vil være blandt de bedste i Europa, kræver det en excellent klyngeorganisation for sektoren, siger kontorchef Thomas Alslev Christensen, Rådet for Teknologi og Innovation (RTI), til ShippingWatch. Han efterlyser flere maritime ansøgninger i rådet, som administrerer programmer til fremme af innovation og videnspredning. En status som en EU-anerkendt klynge, der ikke mindst vil forøge den internationale synlighed af den maritime industri i Danmark, skal bl.a. opnås gennem et samarbejde med RTI.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs