ShippingWatch

EU signalerer brud med regler om kartelforbud

EU har taget fat på den lange proces, der inden det næste år skal afgøre, om reglerne - de såkaldte Maritime Guidelines - der forbyder kartel-samarbejde på f.eks. Asien-Europa - skal fortsætte efter 2013. Noget tyder på, at reglerne bliver ophævet.

Foto: Maersk Line

EUs forbud mod kartel-samarbejde mellem konkurrerende rederier, som findes i de såkaldte Maritime Guidelines, står muligvis til at blive ophævet fra 2013. I alt fald lægger embedsmændene i et notat, som ShippingWatch har fået adgang til, op til, at reglerne ikke føres videre.

Reglerne har været i kraft siden september 2008 og har betydet, at linjerederier ikke har måtte afholde konferencer for at fastsætte rater og beslutte andre fælles betingelser for transporten i en fem-årig periode, som altså udløber om godt et år i september 2013. Målet med de nye guidelines var at "hjælpe rederiernes overgang til en ny æra af konkurrence og ansvar inden for linjefart," som Kommissionen har formuleret det. Reglerne har været meget fokuseret på udveksling af informationer mellem rederierne, samt rederiernes markedsposition og poolsamarbejder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs