ShippingWatch

Medie: Tonnageskat sparer britiske redere for 670 mio pund

Tonnageskatten har sparet de britiske redere for 670 mio. pund i forhold til, hvis de havde betalt normal virksomhedsskat siden 2000. Det melder Storbritanniens økonomiminister Chloe Smith ud, skriver Lloyd's List.

Foto: Hanjin

670 mio. pund. Så meget har de britiske redere sparet siden 2000 ved at betale tonnageskat i stedet for almindelig virksomhedsskat, lyder det fra Chloe Smith - Storbritanniens økonomiminister. Det skriver LLoyd's List.

Det samlede beløb er baseret på skøn fra Økonomiministeriet, da der mangler definitive data både fra ordningens tidligere år, og for de seneste år. Det er første gang, at sådanne tal offentliggøres.

Den britiske minister tilføjer, at ikke alle tal er opgjort, i det told- og skattemyndighederne kender til to selskaber, der mangler at indgive selvangivelser for skatteåret 2009-10 og 17 selskaber, der mangler at indgive selvangivelser for 2010/11.

Ministeren kom med udtalelsen som svar på et skriftligt spørgsmål fra John McDonnel, der er medlem af Parlamentet for Labour for Hayes og Harlington, der sponsoreres af ratingforeningen RMT.

RMT har ifølge Lloyd's List længe fordømt tonnageskatten som en form for statsstøtte til arbejdsgiverne.

I den gældende periode er antallet af britiske søfarende ansat på skibe under tonnageskat faldet fra 52 procent i 2000 til bare 27 procent i 2010-2011, og over de sidste 30 år er antallet af britiske ratings faldet fra mere end 57.000 til færre end 14.000.      

Udflagning truer EUs accept af tysk tonnageskat

Udflagning af skibe kan provokere EU-Kommissionen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs