ShippingWatch

Avis: Nu er Iran tæt på total olieboykot 1. juli

Forhandlingerne i Moskva ledte ikke til en løsning, og dermed ser det ud til, at Iran vil stå overfor øgede sanktioner fra 1. juli.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Forhandlingerne i Moskva mellem verdensledere og Iran om fremtiden for landets atomprogram faldt tirsdag sammen efter to dages dødvande. Det skriver Financial Times.

Problematikken omhandler Irans produktion af beriget uran, som amerikanerne frygter anvendes til atomvåben snarere end til energiproduktion i atomkraftværker, som iranerne selv påstår. Med sammenbruddet i forhandlingerne ser det ud til, at Iran atter kan stå over for øgede sanktioner.

"Sanktionerne vil blive øget. Vi har fortalt iranerne, at der vil komme mere pres, hvis manglen på fremskridt fortsætter," sagde en anonym embedsmand til Reuters ifølge Financial Times.

Sanktionerne mod og forhandlingerne med Iran har de senere måneder især påvirket prisen på råolie. En tønde af Nordsø-olien Brent indledte året i et niveau omkring 105 dollar, men steg til over 120 dollar umiddelbart inden forhandlingerne med Iran blev indledt den 14. april. Siden er prisen faldet stødt og handles i dag under 96 dollar per tønde.

RITZAU FINANS

Global Risk Management: Græsk valg løfter olieprisen 

Analytiker: OPEC-uenighed flytter ikke olieprisen på kort bane

Medie: USA fritager syv lande fra Iran-sanktioner 

Medie: Germanischer Lloyd stopper arbejde med Iran 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs