ShippingWatch

Medie: USA fritager syv lande fra Iran-sanktioner

Syv lande er blevet fritaget fra at indgå i sanktionerne mod den iranske råolieproduktion. Årsagen er ifølge USA, at landene har nedbragt deres olieimport fra Iran betydeligt i løbet af året. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Casper Dalhoff

USA har fritaget syv lande fra sanktionerne mod Irans råoliehandel. Landenes finansielle institutioner får således lov til at arbejde uden om sanktionerne i en periode på 180 dage fra slutningen af juni. Perioden kan forlænges. Det skriver Lloyd's List.

"Denne meddelelse understreger succesen af vores sanktionsimplementering. Ved at reducere Irans oliesalg sender vi en beslutsom besked til Irans ledere: Indtil de foretager konkrete handlinger til at tilfredsstille det internationale samfunds bekymringer, vil de fortsat opleve stigende isolation og pres," siger den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, i en pressemeddelelse.

Fritagelsen gælder den sanktion, som USA indfører 28. juni, der omhandler finansielle institutioner, der arbejder med den iranske centralbank. Målet med sanktionerne er at få Iran til at være mere åben om landets atomprogram.

De syv lande er Indien, Sydkorea, Taiwan, Sri Lanka, Tyrkiet, Malaysia og Sydafrika. I marts gav USA Japan og ti europæiske lande fra EU samme fritagelse.

Iran til EU: Drop sanktionerne 

Global Risk Management: Hold øje med disse datoer 

Rederierne: Politikerne mere lydhøre ved handelssanktioner 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs