ShippingWatch

Rederierne: Politikerne mere lydhøre ved handelssanktioner

Udenrigsministeriet og dermed EU er blevet mere lydhør over for redernes holdninger til sanktioner. Det gavner rederierne, da hensynet til skibsfarten er højere end tidligere, når der vedtages sanktioner, fortæller Danmarks Rederiforening.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Forholdet til Udenrigsministeriet er godt, og det gør det muligt i højere grad end tidligere at medtænke danske rederiers interesser, når der vedtages sanktioner i EU med betydning for handelsflåden, lyder det fra Danmarks Rederiforening i årsrapporten ”Dansk Skibsfart 2012.”

2011 og 2012 har været præget af politiske uroligheder især i Mellemøsten som følge af det arabiske forår. Det mærker rederierne, som bliver ramt af EU’s politiske sanktioner, som skal lægge pres på regeringerne i blandt andet Syrien og Iran. Sidstnævnte grundet styrets atomprogram. Sanktionerne er imidlertid mindre skadelige for skibsfarten end tidligere, fordi EU i højere grad end tidligere lytter til rederiernes interesser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs