ShippingWatch

Rederierne: Politikerne mere lydhøre ved handelssanktioner

Udenrigsministeriet og dermed EU er blevet mere lydhør over for redernes holdninger til sanktioner. Det gavner rederierne, da hensynet til skibsfarten er højere end tidligere, når der vedtages sanktioner, fortæller Danmarks Rederiforening.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

Forholdet til Udenrigsministeriet er godt, og det gør det muligt i højere grad end tidligere at medtænke danske rederiers interesser, når der vedtages sanktioner i EU med betydning for handelsflåden, lyder det fra Danmarks Rederiforening i årsrapporten ”Dansk Skibsfart 2012.”

2011 og 2012 har været præget af politiske uroligheder især i Mellemøsten som følge af det arabiske forår. Det mærker rederierne, som bliver ramt af EU’s politiske sanktioner, som skal lægge pres på regeringerne i blandt andet Syrien og Iran. Sidstnævnte grundet styrets atomprogram. Sanktionerne er imidlertid mindre skadelige for skibsfarten end tidligere, fordi EU i højere grad end tidligere lytter til rederiernes interesser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs