ShippingWatch

Spekulationer om EU-indrømmelse i iranske oliedrøftelser

Flere medier spekulerer i, at EU vil droppe restriktioner for forsikringsselskaber og dækningen af laster fra Iran som en del af de bebudede sanktioner fra 1. juli. I givet fald bliver det for at imødekomme den voldsomme kritik fra en række lande i Asien, der også er Irans største kunder.   

De afgørende forhandlinger mellem USA,  EU og Iran om landets atomprogram er i slutfasen, og ifølge flere internationale medier er vesten angiveligt parat til at give indrømmelser til styret i Teheran ved at fjerne forbuddet mod forsikringsselskabers dækning af fragter fra Iran som en del af de bebudede sanktioner fra 1. juli.

Det vil i så fald være en indrømmelse til lande i Asien, og det vil samtidig gøre det muligt, at Barack Obama kan føre en hård linie i det amerikanske valgår. Lige nu forhandler repræsentanter fra de fem permanente medlemmer af FNs Sikkerhedsråd, Tyskland og EU med en iransk delegation. Til gengæld er en fjernelse af forbuddet mod import af iransk råolie i EU helt usandsynlig, skriver flere medier.

Netop restriktionerne i forhold til forsikringsselskaberne har mødt voldsom kritik i asiatiske lande, der er de store indkøbere af iransk olie. Uden forsikringsdækning vil de færreste redere være parate til at sejle med olie, og redere i lande som Indien og Kina har bedt deres regeringer træde til og bistå med særlige forsikringer.

Andrew Bardot fra International Group of P&I Clubs siger ifølge Lloyd's List, at man ikke har fået uafhængig eller formel bekræftelse på indrømmelser fra EU, men han understreger, at det i givet fald vil være en yderst velkommen udvikling.  

Oliehandlere: Juni bliver helt afgørende for prisen på olie og bunkers 

Bunkerchok truer shipping 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs