ShippingWatch

Ugebrev: Overskud godt på vej i Maersk Line

Der er igen overskud i Maersk Line, vurderer Aktieugebrevet.

Foto: Maersk Line

Efter et dundrende underskud i A.P. Møller-Mærsks containerforretning i 1. kvartal, kører forretningen nu med overskud. Det skriver Aktieugebrevet.

Industrigruppens koncernchef Niels Smedegaard Andersen holdt indlæg på Finansanalytikerforeningens Virksomhedsdag torsdag, og ifølge præsentationen ligger de aktuelle spotrater på Kina-Europa på ca. 1.800 dollar pr. container, hvilket er mere end det dobbelte af de gennemsnitlige rater i den sidste del af 2011 og frem til midt i februar 2012.

- Ratestigninger ser indtil videre ud til at holde sig oppe, og med enhedsomkostninger pr. container på ca. 1000 dollar er der aktuelt positiv lønsomhed i containerforretningen.

Effekten på APM's lønsomhed vil dog komme glidende, da højere spotrater ikke påvirker indtjeningen positivt med det samme på grund af faste kontrakter, skriver ugebrevet.

Muligheden for at fastholde højere rater er også blevet bedre.

Sidste års hårde priskrig har fjernet en del mindre spillere fra Asien-Europa ruten og 85 pct. af fragterne nu ligger hos APM og tre konsortier.

- Det har alt andet lige gjort det lettere at holde en prisdisciplin og overfor kunderne at fokusere på, at værdiskabelse, leveringskvalitet og sikkerhed bør være de afgørende faktorer, vurderer ugebrevet.

RITZAU FINANS

Mærsk: Vi skal bevise vort værd

Maersk investerer 7,6 mia USD i flåden  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs