Skibskreditten ikke alene med barsk kritik af Moody's

Man kunne næsten være fræk at sige, at Moody's har et standpunkt til de tager et nyt, siger Danske Banks finansdirektør Henrik Ramlau Hansen ifølge FinansWatch.
Foto: Ricky John Molloy
Foto: Ricky John Molloy

Danmarks Skibskredit står langt fra alene med skarp kritik af ratingbureauet Moody's, der har nedgraderet såvel den danske skibsfinansieringsvirksomhed  som en række banker og finansielle institutioner.

Landets største bank, Danske Bank, er fredag på FinansWatch ude med skarpe bemærkninger om Moody's. Danske Bank føler sig voldsomt uretfærdigt behandlet.

Finansdirektør i Danske Bank Henrik Ramlau Hansen fastslog fredag på Finansanalytikerforeningens Virksomhedsdag, at noget af det, der står allerhøjest på Danske Banks agenda er at få Moody's til at forstå, hvor systemisk vigtig Danske Bank er.

I Sverige har storbankerne fået op til flere positive hak på ratingstigen, fordi den svenske stat antages at være villig til at hjælpe, hvis de kommer i problemer. Men i Danmark skal Danske Bank officielt afvikles gennem Bankpakke III, hvis den pludselig står i akut pengemangel, og dermed er der en teoretisk mulighed for at Danskes kreditorer kan miste penge som Amagerbankens og Fjordbank Mors' ditto gjorde det.

Men det er et tosset argument, mener Henrik Ramlau Hansen og påpeger, at reglerne tilsyneladende ikke er ens for alle.

"Moody's giver et systemisk uplift på tre notches til Bank of America, som man tror er en stor bank i USA. Men Danske Bank i Danmark er væsentligt større - relativt set - end Bank of America er i USA. Men Bank of America får tre notches, selvom der er kreditorer, der har tabt penge på Lehman Brothers krakket. Man kunne næsten være fræk at sige, at Moody's har et standpunkt til de tager et nyt," siger han ifølge Finanswatch.

Skibskredit: Moody's nedgradering øger risiko for dyrere lån

 

Skibskredit: "Moody's kan ikke stresse os ihjel" 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også