ShippingWatch

Søfartens mange miljøbarrierer bliver kulegravet

Et tre-årigt projet på CBS skal kulegrave de mange barrierer, som bl.a. EU-kommissær Connie Hedegaard mener bremser skibsfartens miljøinitiativer.

Foto: Maersk Line

CBS, Centre for Shipping Economics and Innovation, er i færd med at kulegrave de mange kommercielle, tekniske og organisatoriske barrierer, der står i vejen for en effektiv miljøindsats blandt rederierne. Det er lektor René Taudal Poulsen, der med finansiering fra Den Danske Maritime Fond undersøger spørgsmålet i et samarbejde med Rederiforeningen, Søfartsstyrelsen og producenter som MAN Diesel.

Spørgsmålet om miljøbarriererne står højt på klimakommissær Connie Hedegaards agenda. Over for ShippingWatch pegede hun i forgårs netop på, at de mange barrierer er en bremseklods for en effektiv mijøindsats fra redernes side. EU ønsker at få identificeret og fjernet barriererne, som koster bunkers, penge og som forurener.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs