ShippingWatch

Søfartens mange miljøbarrierer bliver kulegravet

Et tre-årigt projet på CBS skal kulegrave de mange barrierer, som bl.a. EU-kommissær Connie Hedegaard mener bremser skibsfartens miljøinitiativer.

Foto: Maersk Line

CBS, Centre for Shipping Economics and Innovation, er i færd med at kulegrave de mange kommercielle, tekniske og organisatoriske barrierer, der står i vejen for en effektiv miljøindsats blandt rederierne. Det er lektor René Taudal Poulsen, der med finansiering fra Den Danske Maritime Fond undersøger spørgsmålet i et samarbejde med Rederiforeningen, Søfartsstyrelsen og producenter som MAN Diesel.

Spørgsmålet om miljøbarriererne står højt på klimakommissær Connie Hedegaards agenda. Over for ShippingWatch pegede hun i forgårs netop på, at de mange barrierer er en bremseklods for en effektiv mijøindsats fra redernes side. EU ønsker at få identificeret og fjernet barriererne, som koster bunkers, penge og som forurener.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs