ShippingWatch

EU: Barrierer bremser skibsfartens miljø-indsats

EU-Kommissionen mener, at forskellige markedsbarrierer står i vejen for, at skibsfarten for alvor kan reducere udledningen af CO2. Nu vil EU forsøge at fjerne barriererne.

Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten

Mange af de initiativer, der for alvor kunne reducere skibsfartens udledning af CO2 bliver bremset af forskellige markedsbarrierer, mener klimakommissær Connie Hedegaard.

”Mange undersøgelser viser, at en væsentlig del af de initiativer, der kan sættes i gang for at reducere udledningen fra skibe, hurtigt betaler sig tilbage gennem et lavere forbrug af brændstof, som er den vigtigste udgift for skibsfarten. Men disse initiativer bliver ofte ikke gennemført, frem for alt pga. markedsbarrierer som de såkaldte split incentives, hvor investorerne ikke får udbytte af investeringen, eller når der ikke eksisterer et  slot system for skibenens ankomst til havn, som kan sikre en optimal hastighed,” siger Connie Hedegaard til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs