ShippingWatch

EU: Barrierer bremser skibsfartens miljø-indsats

EU-Kommissionen mener, at forskellige markedsbarrierer står i vejen for, at skibsfarten for alvor kan reducere udledningen af CO2. Nu vil EU forsøge at fjerne barriererne.

Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten

Mange af de initiativer, der for alvor kunne reducere skibsfartens udledning af CO2 bliver bremset af forskellige markedsbarrierer, mener klimakommissær Connie Hedegaard.

”Mange undersøgelser viser, at en væsentlig del af de initiativer, der kan sættes i gang for at reducere udledningen fra skibe, hurtigt betaler sig tilbage gennem et lavere forbrug af brændstof, som er den vigtigste udgift for skibsfarten. Men disse initiativer bliver ofte ikke gennemført, frem for alt pga. markedsbarrierer som de såkaldte split incentives, hvor investorerne ikke får udbytte af investeringen, eller når der ikke eksisterer et  slot system for skibenens ankomst til havn, som kan sikre en optimal hastighed,” siger Connie Hedegaard til ShippingWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs