ShippingWatch

Dårlige nøgletal fra USA og Kina udløser olie-prisfald

Prisen på olie falder mandag til det laveste niveau i næsten otte måneder efter prisfald fem dage i træk. Dermed er prisen på olie faldet 17 pct. i 2012 på grund af tegn på en økonomisk opbremsning i USA.

Foto: Casper Dalhoff

Prisen på olie falder mandag til det laveste niveau i næsten otte måneder efter prisfald fem dage i træk. Dermed er prisen på olie faldet 17 pct. i 2012. Det sker på grund af tegn på en økonomisk opbremsning i USA, som muligvis kan reducere efterspørgslen på olie. Derudover er der stadig usikkerhed omkring den europæiske gældskrise, da EU-ledere stadig er splittede omkring en løsning på gældskrisen.

"Når vi ser svage tal fra Kina og meget svage job-tal i USA, så sparker det fundamentet væk under os. Hvis den europæiske situation kan trække økonomierne i både USA og Asien tilbage, så er det meget skidt for olieprisen, siger Michael McCarthy, markedsstrateg hos CMC Markets Asia Pacific, til Bloomberg News.

Mandag morgen dansk tid ligger WTI-olien således i en pris på 81,74 dollar pr. tønde, hvilket er et fald på 1,77 pct. Brent-olien handles til 97,17 dollar pr. tønde, hvilket er et fald på 1,28 pct. i løbet af mandagens handel.

RITZAU FINANS

Olie: Brent dykker til under 100 dollar per tønde 

Verden venter spændt på nyt fra Beijing  

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs