ShippingWatch

Verden venter spændt på nyt fra Beijing

Kina kan være på vej med en ny stimulanspakke, skriver lokale aviser. Regeringen har godkendt et stort antal nye projekter i maj.

Foto: Thomas Borberg

Selv ikke den europæiske gældskrise kunne helt slukke optimismen på verdens finansmarkeder efter rygter, medierapporter og økonomiske analyser, der alle peger i retning af en ny stimulanspakke til Kinas økonomi. Verdens andenstørste økonomi har i det seneste kvartal vist svaghedstegn efter faldende eksportefterspørgsel fra udlandet og en flere år lang investeringsbølge, der er ebbet ud.

Kinas statsmedier rapporterede tirsdag, at landets statskontrollerede banker synes at have accelereret långivningen i slutningen af denne måned i takt med, at Beijing har godkendt en række nye investeringer.

Den betydningsfulde Nationale Reform- og Udviklingskommission, NDRC, en del af Kinas regeringsapparat, der står for den overordnede økonomiske planlægning, har i årets første fire måneder godkendt mere end dobbelt så mange projekter som i samme periode sidste år. Og kadencen steg i april.
I en note til investorer skrev investeringsbanken UBS's Kina-økonom Tao Wang, at NDRC alene i maj har godkendt 30 vindmølleparker, mere end en halv snes vandkraftprojekter, fire nye lufthavne, tre nye stålværker, heraf to til en værdi af 125 mia. kr., en række nye bymæssige infrastrukturprojekter såsom spildevandsrensning, affaldsbehandling og fjernvarme samt en række nye motorvejs- og jernbaneprojekter.
I sidste uge sagde Wen Jiabao, at regeringen vil »fokusere mere på vækst« efter væksten i bruttonationalproduktet i første kvartal faldt til 8,1 pct. - højere end det planlagt mål for 2012 på 7,5 pct. men det laveste niveau siden finanskrisen ramte Kina i marts 2009. Kinas officielle nyhedsbureau, Xinhua, skrev tirsdag om de mange nye projekter men sagde også, at regeringen ikke vil rulle en pakke ud som i 2008.

 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs