ShippingWatch

Platou: Nu falder Kinas efterspørgsel efter olie

For første gang siden 2009 falder Kinas efterspørgsel efter råolie, og det er dårligt nyt for tankmarkedet, der ser ud til at må vente endnu længere på en bedring, oplyser Platou.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Den økonomisk afmatning i Kina afspejles nu tydeligt i en svagere kinesisk efterspørgsel efter råolie med en import, der ligger på det laveste niveau i fire måneder. Olieefterspørgslen ser reelt ud til at falde for første gang siden 2009, konstaterer Platou Market i sit Shipping Brief onsdag.

Det triste billede baserer sig på tal fra officielle regeringsdata, som Bloomberg citerer. Oilefterspørgslen faldt 0,1 procent i april i forhold til samme måned året før. Det første fald siden 2009. Oliereserverne steg samtidig til det højeste niveau i syv måneder.

Også det internationale energiagentur IEA har forudset et fald i efterspørgslen.

Kina har været den store driver i efterspørgslen efter supertankerne, VLCCerne, ved at købe olie fra fjernere markeder end tidligere, som igen har bidraget til at stabilisere raterne. Både USA og EU er næppe i stand til at træde til med en hjælpende hånd, og med en svagere efterspørgsel i Kina synes opturen for tankmarkedet forsinket yderligere, mener Platou. 

Oliehandlere: Juni bliver helt afgørende for prisen på olie og bunkers 

Kinesiske handelstal ikke rar læsning for shipping 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs