Olie: Brent dykker til under 100 dollar per tønde

En tønde brentolie koster fredag formiddag 99,71 dollar efter et fald på 2,3 pct. Det er første gang, at olieprisen når dette lave niveau siden oktober sidste år. Her er de centrale datoer, der vil afgøre olieprisen, og som kunderne skal holde øje med i de kommende uger.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

En tønde brentolie koster fredag formiddag 99,71 dollar efter et fald på 2,3 pct. Det er første gang, at olieprisen når dette lave niveau siden oktober sidste år.

Med situationen i Iran som den helt store, volatile faktor i forhold til olieprisen i den nærmeste fremtid, udpeger olieanalytikerne i Oil Risk Management en række centrale nøgledatoer, som der skal holdes øje med.

Søndag den 17. juni afholder Grækenland parlamentsvalg for anden gang på få måneder,  og lige efter, den 18. og 19. juni, kan der ventes afgørende signaler fra forhandlingerne med Iran om landets atomprogram og de bebudede, vestlige sanktioner mod landet. Efter planen træder USA sanktioner i kraft den 28. juni  mod finansielle institutioner, der handler med Iran. Søndag den 30. juni følger EUs sanktioner.

Prisen på olie dykker igen

OPEC: Udbuddet af olie er større end efterspørgslen

Spekulationer om EU-indrømmelse i iranske oliedrøftelser 

 


 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også