ShippingWatch

CSR fik Torm i gang med anti-korruption

Torms underskrift på UN Global Compacts ti principper om menneskerettigheder åbnede op for at tale om korruption og facilitation payments. Flere procedurer er blevet ændret i de sidste tre år i rederiet på baggrund af principperne.

Foto: Rederiforeningen

Torm er det første danske rederi, der skrev under på UN Global Compacts ti principper om menneskerettigheder og gik videre med at overføre principperne til dagligdagens arbejde i rederiet. Siden underskriften i 2009 har flere ting ændret sig efter principperne i Torm, fortæller Rikke Kolbech Andersen, der er CSR specialist hos Torm. Ændringerne er sket i forhold til arbejdet med antikorruption, menneskerettigheder og rent organisatorisk.

”Principperne var allerførste afsæt til, at vi overhovedet begyndte at snakke om facilitation payments og bestikkelse. Fra ikke at tale om det, gik vi til at sikre os, at vi aldrig betaler bestikkelse og til at få en politik på området for facilitation payments,” siger Rikke Kolbech Andersen med henvisning til de betalinger i form af små og ofte ret ubekostelige ydelser, som betales i skibsdriften for forskellig hjælp. Facilitation er typisk cigaretter, slik eller drikkevarer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs