ShippingWatch

Ny formand for indflydelsesrig shippinglobby

Masamichi Morooka fra Japan er tiltrådt som ny formand for shippingorganisationen The International Chamber of Shipping. Dermed sidder japanerne på flere indflydelsesrige poster i international shipping.

Den 58-årige Masamichi Morooka fra Japan er tiltrådt som ny formand for shippingorganisationen The International Chamber of Shipping, (ICS), der inden for IMO anses som en af de mest indflydelsesrige mht internationale regulering og lovgivning inden for søfarten. ICS anslåes at repræsentere omkring 80 procent af den samlede globale handelsflåde.

Masamichi Morooka bringer i følge Lloyd's List en god portion ledelseserfaring med sig som tidligere topchef i Nippon Yusen Kabushiki Kaisha og med betydelig erfaring fra såvel Asien, Europa og Nordamerika, ligesom Morooka har været en central figur i Japan Shipowners’ Association. Siden 1975 har Morooka arbejdet for NYK, en af Japans største rederier.

Med Masamichi Morooka som ny formand for The International Chamber of Shipping, sidder der nu to japaner på topposter i shippingindustrien. Også IMOs generalsekretær Koji Sekimizu stammer fra Japan.

ICS kritiserer EUs klimaplan for skibsfarten 

Redere tegner dystert billede for den internationale skibsfart

ICS: Prisstigning på Panama-kanalen er uacceptabel 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs