ShippingWatch

Stigende transport af råolie fra EU til Sydkorea

Verdens største VLCC-rederi Frontline vil sejle råolie fra Nordsøen til Sydkorea . Det er et eksempel på en voksende tendens muliggjort af en EU-handelsaftale, hvor en større del af Nordsøolien sejles til Sydkorea, skriver Lloyd´s List.

Frontline vil 12. juni sejle en supertanker med råolie fra Nordsøen til Sydkorea. Råolietransport fra Nordsøen til Asien forventes at få et større omfang som følge af en handelsaftale mellem EU og Sydkorea, skriver Lloyd´s List.

Supertankeren fra Frontline vil tage rejsen fra Hound Point i skotsk farvand. Norske Statoil er chartrer på transporten, men fragtraten er ikke kendt. Transporten er på 270.000 ton råolie og er den seneste aftale i en stigende handel. Ifølge rapporter fra shippingindustrien er 24 mio. tønder råolie blevet transporteret fra Nordsøen til Sydkorea på 12 VLCC siden december, siden en frihandelsaftale kom i i stand mellem Sydkorea og EU og muliggjorde arbitrage mellem regionen og det asiatiske land.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs