Frontline 2012 bebuder storopkøb af tankskibe

Den norske shippingkonge John Fredriksen vil forsøge at rejse 200 mio. USD i ny kapital, der skal være med til at finansiere 24 nye olie- og produkttankskibe i Frontline 2012 i løbet af de næste tre år. Han lover aktionærerne et ekstraordinært stort afkast.  

Bestilling af op til 24 nye skibe er i pipelinen hos den den norske skibsreder John Fredriksen gennem den nye version af rederiet Frontline, der har fået hæftet 2012 i navnet efter store tab sidste år. Rederiet slog den positive tone an i sit kvartalsregnskab torsdag, der viste et nettoresultat på 2,4 mio. USD.

Nu vil rederiet rejse 200 mio. USD i ny kapital for at finansiere opbygning af en ny moderne flåde inden den næste tre år med bestilling af op til 24 olie- og produkttanskibe til en samlet værdi af 578 mio. USD.

"Bestyrelsen er overbevist om, at rederiet gennem en aggressiv ekspansion med økonomisk effektiv tonnage i det i øjeblikket pressede marked kan skabe fordele, som over tid kan skabe et ekstraordinært stort afkast til vores aktionærer," oplyser selskabet i en meddelelse, og tilføjer, at 1. kvartal og foreløbig også 2. kvartal har været bedre end forventet.

Frontline 2012, der blev skabt på resterne af det gamle Frontline, har i øjeblikket et nybygningsprogram på fem VLCCere med en samlet kontraktværdi på 525 mio. USD. 

 

Frontline ændrer strategi 

Analytiker: Frontline kan gentage succes

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også