ShippingWatch

Analytiker: Frontline kan gentage succes

Det norsk-baserede Arctic Securities har stor tiltro til, at skibsreder John Frederiksen vil udnytte den dybe krise i tank til at foretage opkøb og ruste sig til opturen, når den kommer.

Den norske skibsreder John Frederiksens nye superrederi Frontline 2012 er en "fordoblingskandidat" og kan gentage succes'en fra Frontline, skriver Oslo-avisen Dagens Næringsliv med den ligeledes norske shippinganalytiker Erik Nikolai Stavseth, Arctic Securities, som kilde.

"Morgendagens formuer skabes i dårlige markeder. Og Frontline har gjort det før," skriver Stavseth i en analyse og henviser til, at at Frontline gennemførte en serie opkøb i et svagt tankmarked, efter at tankskibsrederiet blev børsnoteret i 1997. Dermed kørte det store tankskibsrederi sig i stilling til opturen, der kom fem år senere.

Arctic-analytikeren regner med, at Frontline 2012 vil benytte samme strategi, og at tankmarkedet vil nå bunden i løbet af 2012/2013.

I januar restrukturerede Frontline selskabet ved at sælge nogle skibe og overføre gæld til et nyt selskab, Frontline 2012.

Frontline melder om betydeligt hop i efterspørgslen 

 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs