Analytiker: Frontline kan gentage succes

Det norsk-baserede Arctic Securities har stor tiltro til, at skibsreder John Frederiksen vil udnytte den dybe krise i tank til at foretage opkøb og ruste sig til opturen, når den kommer.

Den norske skibsreder John Frederiksens nye superrederi Frontline 2012 er en "fordoblingskandidat" og kan gentage succes'en fra Frontline, skriver Oslo-avisen Dagens Næringsliv med den ligeledes norske shippinganalytiker Erik Nikolai Stavseth, Arctic Securities, som kilde.

"Morgendagens formuer skabes i dårlige markeder. Og Frontline har gjort det før," skriver Stavseth i en analyse og henviser til, at at Frontline gennemførte en serie opkøb i et svagt tankmarked, efter at tankskibsrederiet blev børsnoteret i 1997. Dermed kørte det store tankskibsrederi sig i stilling til opturen, der kom fem år senere.

Arctic-analytikeren regner med, at Frontline 2012 vil benytte samme strategi, og at tankmarkedet vil nå bunden i løbet af 2012/2013.

I januar restrukturerede Frontline selskabet ved at sælge nogle skibe og overføre gæld til et nyt selskab, Frontline 2012.

Frontline melder om betydeligt hop i efterspørgslen 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også