Danske Maritime: Aftale med Sydkorea giver god mening

De skibe, der bygges i Sydkorea,  blandt andet til danske rederier, leveres i høj grad med udstyr og teknologi fra danske virksomheder.

Danmark og Sydkorea har indgået en grøn maritim samarbejdsaftale. Underskrivelsen fandt sted i Seol, Sydkorea, ved et seminar, som Danske Maritime sammen med Danmarks Rederiforening var vært. Aftalen blev indgået mellem Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og Sydkoreas minister for land, transport og søfartsanliggender, Kwon Do-Youp, og er en samarbejdsaftale om innovation, kvalitetsskibsfart og samarbejde om en bæredygtig international lovgivning for skibsfarten.

”Danmark og Sydkorea har en række fællesinteresser på det maritime område, og samarbejdsaftalen gavner såvel udstyrsleverandører som søfolk og rederier. De skibe, der bygges i Sydkorea – blandt andet til danske rederier – leveres i høj grad med udstyr og teknologi fra danske virksomheder, og det giver derfor god mening at udvide de to nationers samarbejde om eksempelvis grønne løsninger og international maritim lovgivning”, siger adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat.

Ved et seminar, som var arrangeret med støtte fra Den Danske Maritime Fond, diskusterede parterne bl.a. bestræbelser på at finde internationale løsninger på de miljø-og klimaudfordringer, skibsfarten står over for, og samarbejdsaftalen markerer en fælles vilje de to lande imellem.

Det dansk-sydkoreanske maritime samarbejde udbygges  

Hele verdens skibsværft ligger i Sydkorea 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også