ShippingWatch

Danske Maritime: Aftale med Sydkorea giver god mening

De skibe, der bygges i Sydkorea,  blandt andet til danske rederier, leveres i høj grad med udstyr og teknologi fra danske virksomheder.

Danmark og Sydkorea har indgået en grøn maritim samarbejdsaftale. Underskrivelsen fandt sted i Seol, Sydkorea, ved et seminar, som Danske Maritime sammen med Danmarks Rederiforening var vært. Aftalen blev indgået mellem Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og Sydkoreas minister for land, transport og søfartsanliggender, Kwon Do-Youp, og er en samarbejdsaftale om innovation, kvalitetsskibsfart og samarbejde om en bæredygtig international lovgivning for skibsfarten.

”Danmark og Sydkorea har en række fællesinteresser på det maritime område, og samarbejdsaftalen gavner såvel udstyrsleverandører som søfolk og rederier. De skibe, der bygges i Sydkorea – blandt andet til danske rederier – leveres i høj grad med udstyr og teknologi fra danske virksomheder, og det giver derfor god mening at udvide de to nationers samarbejde om eksempelvis grønne løsninger og international maritim lovgivning”, siger adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat.

Ved et seminar, som var arrangeret med støtte fra Den Danske Maritime Fond, diskusterede parterne bl.a. bestræbelser på at finde internationale løsninger på de miljø-og klimaudfordringer, skibsfarten står over for, og samarbejdsaftalen markerer en fælles vilje de to lande imellem.

Det dansk-sydkoreanske maritime samarbejde udbygges  

Hele verdens skibsværft ligger i Sydkorea 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs