ShippingWatch

Skibsrederne: EU vil bane vejen for bevæbnede vagter

EU er parat til at forhandle på sine rederiers vegne, når lande stejler over bevæbnede mænd, der sejler gennem deres nationale farvand. Det siger vicedirektør i rederiforeningen, Jan Fritz Hansen. Han hilser det og andre udspil fra EU velkomne.

Europæiske skibe der sejler med bevæbnede vagter gennem lande, der ikke bryder sig om geværbærende mænd i deres farvande, kan se frem til hjælp fra Bruxelles i fremtiden.

"Der går kommissionen ind og siger,  at hvis der kommer en obligatorisk certificering af vagter på plads, kan vi lave en bilateral aftale med lande om, at vi står inde for de europæiske redere, der bruger certificerede vagter. Så kan kommissionen gennem bilaterale diskussioner med landene sikre, at vores skibe kan komme ind og ud med vagter uden problemer," siger Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening, til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs