ShippingWatch

Europæiske redere bakker op om private vagter på skibe

Stort set alle europæiske rederiforeninger mener nu, at det er bedre at hyre private vagter til skibe, end at få nationale soldater om bord. Det er et holdningsskift i forhold til for to måneder siden, siger vicedirektør Jan Fritz Hansen til ShippingWatch.

Foto: Foto: Brian Karmark

Der er i løbet af de sidste par måneder sket et markant skift i de europæiske rederiforeningers holdning til bevæbnede vagter om bord på skibe. Hvor mange lande før agiterede for nationale soldater på skibene, ser de fleste nu private vagter som en mere fleksibel løsning.

"Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste europæiske lande er begyndt at gå mod at bruge private bevæbnede vagter. Der er nogle få tilbage, der holder fast i, at det skal være offentlige vagter. Hvis du går bare to måneder tilbage, var alle fokuserede på, at man skulle have offentlige militære vagter om bord, så der er sket en betydelig udvikling," siger Jan Fritz Hansen, formand for ECSA's (European Community Shipowners' Association) antipirat taskforce og vicedirektør i Danmarks Rederiforening.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs