ShippingWatch

EU: Behov for fælles regler for bevæbnede vagter

EU ønsker fælles regler på for vagterne, oplyser transportkommissær Siim Kallas til ShippingWatch efter mødet med IMO den 26. marts.

Det stigende brug af bevæbnede vagter på skibene – og de konflikter det kan medføre og allerede har medført – får nu EU at foreslå en fælles standard for rederierne inden for EU.

”Nogle lande er for, og andre imod at have bevæbnede vagter på skibe. Det er problematisk, at der kan være en holdning i Singapore og en anden, når man sejler gennem Suez Kanalen. Når man er på åbent hav, er problemet ikke så stort, men hvad så når du kommer i nationalt farvand eller kommer i havn. Derfor er vi nødt til at diskutere, hvordan man kan lave et fælles regelsæt,” siger transportkommissær Siim Kallas til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs