ShippingWatch

Medie: Flere rederier indberetter ikke piratangreb

Ifølge International Maritime Bureau, Iog CC, er der en stigende tendens blandt redere og mandskab ombord til ikke at indberette piratangreb på grund af de usikre juridiske forhold, der hersker. 

Rederierne bliver mere og mere tilbageholdende med at indberette piratangreb ud for Vestafrika af frygt for at pådrage sig et økonomisk eller juridisk ansvar på grund af de usikre, juridiske rammer, der præger den internationale bekæmpelse af piraterne.

Advarslen om angreb på skibe, der ikke indberettes af redere til myndighederne, kommer fra chefen for ICC, International Maritime Bureau, der mødes i denne uge for at diskutere situationen, skriver Lloyd's List. Organisationen har ifølge eget udsagn fået flere tilbagemeldinger fra sikkerhedsfirmaer, kaptajner og rederier om, at man er blevet tilbageholdende med indrapportering. Også for undgå at blive involveret i en langstrakt og tidskrævende proces.

Aftaler om retsforfølgelse af pirater med flere lande på trapperne 

Skibe tager farten af i piratfarvand 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs