Alm. Brand tror på fastholdelse af container-rater

Alm. Brand Markets tror på, at verdens containerrederier vil kunne fastholde det løft fremadrettet, som de har opnået gennem de seneste måneder.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
AF RITZAU FINANS

Verdens containerrederier har gennemført markante ratestigninger foråret igennem, hvilket har løftet fragtraterne fra Asien til Europa fra de stærkt tabsgivende niveauer, der pressede branchen i 2011. Spørgsmålet er nu, om rederierne kan fastholde niveauerne eller om pusterummet vil genoplive priskrigen. Alm. Brand Markets tror det ikke, og fastholder "køb" på A.P. Møller - Mærsk.

Senest har verdens andetstørste rederi, MSC, varslet yderligere ratestigning på ruten fra Asien til Europa på 350 dollar per teu, hvilket vil være den fjerde omgang af stigninger.

"Den tredje rateøgning havde succes, men kun moderat, hvilket har afledt spekulation om, at raterne allerede har toppet. Faldende rater i april/maj er dog kutyme, mens raterne normalt stiger eller fastholdes andet halvår, der er højsæson," skriver Alm. Brand Markets i en kommentar til nyheden.

Med til at støtte bekymringen er, at antallet af oplægninger igen er for nedadgående.

"Faldende antal skibe for anker har også skabt spekulation om kommende faldende raterne, men vi vurderer, at dette mere er en effekt af, at rederierne rokerer rundt på skibe i forbindelse med etablering af nye alliancer/ruter samt modtagelse af nye skibe. Vi forventer, at antallet af skibe for anker vil begynde af stige igen i juni og H2. Den nye runde af rateøgninger støtter vores forventning om en fastholdelse af nuværende rate-niveau ind i 2013, og vi fastholder køb på APM," skriver ABM.

RITZAU FINANS

Flere tegn på sprækker i rederisamarbejder

Mærsks containerrivaler dropper udvidelse

Seaintel: Container-redernes enighed smuldrer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også