ShippingWatch

Rateopsving er guld værd for Maersk Line

Analyse: Fragtraterne på Maersk Lines livsvigtige ruter mellem Asien og Europa er steget markant i 2012, og det giver en tro på, at rederiet allerede i andet kvartal kan sejle sorte tal hjem på bundlinjen.

Efter et miserabelt 2011 med milliardtab på bundlinjen har begyndelsen af 2012 været præget af betydelig mere optimisme for verdens største containerrederi, Maersk Line.

Efter et kæmpe overskud i 2010 blev Maersk Line sidste år ramt hårdt af en aggressiv priskrig på markedet, der blandt andet betød, at fragtraterne på selskabets vigtige rute mellem Asien og Europa faldt markant. Netop den rute er altafgørende for Maersk Line, da godt 40 pct. af rederiets skibe sejler med varer på denne rute. Siden begyndelsen af 2012 er de stærkt faldende containerrater dog helt uventet steget voldsomt, og særligt siden februar måned har markedet igen fundet formen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs