Mærsk-konkurrent stiger voldsomt på håb om ratestigninger

Det sydkoreanske rederi Hanjin Shipping, stiger mandag morgen, dansk tid, med 6,6 pct. efter indikationer om, at rederierne vil få succes med at implementere yderligere ratestigninger.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
AF RITZAU FINANS

Det sydkoreanske rederi Hanjin Shipping, som blandt andet driver en stor containerflåde, stiger mandag morgen, dansk tid, med 6,6 pct. efter indikationer om, at rederierne vil få succes med at implementere yderligere ratestigninger i den kommende måned, hvor flere af de største rederier har annonceret yderligere løft af fragtpriserne. Det skriver Bloomberg News.

Det kinesiske CCFI-indeks, der viser udviklingen af raterne på fragt fra Kina, steg i sidste uge med 4 pct. til 1263,1, og det har givet rederierne et løft.

Flere rederier, herunder Maersk Line, har annonceret planer om at løfte raterne på fragt mellem Asien og Nordamerika i maj med 500 dollar per
fyrrefodscontainer, feu, mens der også fra flere store rederier er annonceret stigninger på Maersk Lines vigtigste ruter mellem Asien og Europa.

Mærsk-aktien steg med 4,3 pct. til 43.600 fredag, hvor udviklingen i CCFI opdateredes. Mærsk B-aktien er faktisk steget uafbrudt siden tirsdag i sidste uge fra 41.000 kr. for B-aktien.

AF RITZAU FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også