ShippingWatch

Goldman Sachs ser stort potentiale i Maersk aktien

Der er et stort kurspotentiale i Mærsk-aktierne. Det er i hvert fald vurderingen fra analytikerne hos Goldman Sachs. Analytikerne indrømmer dog, at de hører til
i den optimistiske ende af analytikerkorpset.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs venter et nettooverskud for i år på 1,2 mia. dollar i Maersk Line i år, mens konsensus i følge Goldman Sachs er 145 mio. dollar. Det forhold, sammen med Goldman Sachs' forventning om højere oliepriser, får finanshusets estimater for Gruppen til at ligge 50 pct. over konsensus, fremgår det af analysen.

Hvis det bedste scenarium for Maersk Line udspiller sig ligger investeringsbanken 140 pct. over konsensus. Goldman Sachs understreger, det var tilfældet, da Maersk Line i 2010 nåede rekordindtjening.

Goldman Sachs understreger også i analysen, at samtaler med kunder indikerer, at de er villige til at betale normaliserede rater i bytte for pålidelig service.

Maersk Line meddelte torsdag, at de første seks måneder med rederiets pålidelighedsprogram, Maersk Daily, har givet 99 pct. rettighed på levering af
containere i gennemsnit. For industrien som helhed var det i følge Goldman Sachs kun tilfældet for 50 pct. af leveringerne.

Goldman Sachs har anbefalingen "køb" og kursmålet 60.000 kr. Mærsk-aktierne handler fredag middag i godt 43.000 for B-aktien. De giver et kurspotentiale på
omkring 40 pct.

AF RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs