ShippingWatch

Storkonkurrent glæder sig over Torm-løsning

Tankrederiet D'Amico glæder sig over, at der er en løsning på vej for Torm, så markedet ikke oversvømmes af Torm-skibe, siger D'Amicos topchef Marco Fiori, der er klar til nybygninger.  

Det børsnoterede italienske tankrederi D'Amico International Shipping, der konkurrerer med bl.a. Torm og Maersk Tankers, er angiveligt parat til at kaste ind i nybygninger af produkttankere lige så snart, der er klare tegn på et begyndende opsving.

Sådan lyder i hvert fald udmeldingen fra D'Amicos topchef  Marco Fiori efter et 1. kvartal 2012, der viste et beskedent underskud på 1,5 mio. USD. If'ølge Tradewinds glæder Marco Fiori sig over, at der formentlig er en løsning på vej for rivalen Torm, som bankerne inden for de kommende uger ventes at sikre sig kontrollen med.

"Det værste, der kunne ske ville være, at Torm-skibe oversvømmede markedet. Jo mindre stress, jo bedre for er det for alle," siger Marco Fiori til avisen og peger på, at den nye generation af skibe med lavt brændstofforbrug bliver interessante, når markedet vender. Ifølge Fiori er nybygninger en bedre forretning end brugte skibe på grund af de tårnhøje bunkerpriser, der ser ud til at forblive på et meget højt niveau. Han mener samtidig, at den ledige kapacitet på mange værfter vil udløse attraktive priser og at værfterne bliver nemme at forhandle med.

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs