Torm har slanket flåden med 18 skibe siden januar 2010

Torms nybygningsprogram er slut. Nu spekulerer markedet i yderligere frasalg for at skaffe likviditet som led i redningsplanen.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
AF OLE ANDERSEN

Torm har i takt med rederiets finansielle deroute haft travlt med at slanke sin flåde. Enten ved direkte salg eller annulering af bestilte skibe.

En sammentælling ShippingWatch har foretaget af de officielle fondsbørsmeddelelser fra Torm viser, at rederiet siden januar 2010 har solgt i alt 10 skibe. Dertil skal lægges i alt otte bestillte, men annulerede, skibe, herunder fire tørlastskibe af typen Kamsarmax på ca. 80.000 dwt.

To kamsarmax blev annuleret i december 2011  og tilsvarende ordrer blev ligeledes annuleret i løbet af 2011. Ligeledes blev en MR-bygning annuleret i november 2011 samt yderligere tre nybygninger i løbet af sidste år. Dermed er Torm helt ude af nybygninger. Prisen for slippe ud af ordrer på nye skibe oplyses ikke.

Torm kommenterer heller ikke på eventuelle planer om frasalg og konkrete forhandlinger.

Langt under markedspris

Lloyds List skriver tirsdag, at Torm fortsætter sine bestræbelser på at forbedre sin likviditet i forbindelse med rekapitaliseringen af selskabet, og at rederiet i øjeblikket venter på et bud på skibet Torm Ugland på 73.708 dwt., der har været genstand for store markedsspekulationer de seneste uger.  Skibet er angiveligt til salg for 22,5 mio. USD. En pris, der er endnu lavere end prisen på mindre produkttankskibe. Ifølge Clarksons er markedsprisen 26 mio. USD for en fem år gammel 47.000 dwt..

Det senest sammenlignelige salg, ifølge data fra Clarkson, i forhold til Torm Ugland var skibet Eagle Hope på 73.965 dwt.. fra Eagle Maritime, bygget i 2008 og solgt til en hemmelig køber for 39 mio. USD.

Ifølge Lloyds List måtte Torm i sidste måned indkassere et tab på 15 mio. USD på salget af Torm Lana på 52.941 dwt. bygget i 2009.

Kølig modtagelse af Torms ledelse

Aktionærer møder Torm-formand med tavshed 

Nuværende Torm-aktionærer udvandes til 7,5 procent

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også