ShippingWatch

Bimco: Sanktioner håndhæves hårdere

Det stiller større krav end tidligere til rederierne, når handelssanktioner som den aktuelle mod Iran træder i kraft. Håndhævelsen af sanktioner er nemlig blevet mere striks end førhen, siger front office direktør Nicholas Mahony fra Bimco.

Foto: Hasan Sarbakhshian (AP)

De aktuelle handelssanktioner mod Irans råolie og forbuddet mod at forsikre skibe ikke bare fra EU, men internationalt, der sejler med iransk råolie, kræver et stort arbejde for rederierne. Både med at finde ud af de præcise regler for sanktionerne og med at sikre sig, at ikke bare dem selv, men også deres samarbejdspartnere overholder sanktionerne. Front office direktør i Bimco Nicholas Mahony vurderer, at sanktionerne ikke er blevet hårdere i de seneste år, men at der i højere grad end tidligere bliver slået ned på, hvis sanktionerne ikke følges.

”Der er mere fokus på sanktionerne i dag, og det er begyndt at spidse til for rederierne. Det er politisk blevet klart, at man kan få aktørerne til at rette sig efter sanktionerne, så der sker det, de er beregnet til. Før har man i årtier haft sanktioner, som man ikke har været vant til at skulle finde ud af, hvordan man fulgte. Nu er kontrollen med håndhævelsen af sanktionerne blevet forøget, og det tror vi, vil blive endnu mere i fremtiden,” siger Nicholas Mahony.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs