ShippingWatch

DFDS får del i nye brexit-kontrakter til over en halv mia. kr.

Fire færgerederier, heriblandt DFDS, har fået del i nye brexit-kontrakter fra den britiske regering. Kontrakterne er samlet på over en halv mia. kr. og skal sikre forsyning til og fra Storbritannien.

Foto: PR/DFDS

Den britiske regering har nu tegnet endnu en håndfuld brexit-kontrakter, der skal sikre fortsatte leverancer af vigtige varer som bl.a. medicin.

Aftalen er indgået med de fire færgerederier DFDS, Britanny Ferreis, P&O og Stena og beløber sig til samlet 77,6 mio. pund, hvilket svarer til lidt over 600 mio. kr.

Det drejer sig om fragt på ni ruter, der servicerer ni havne, hvor man ikke vil opleve forstyrrelser i forbindelse med brexit. Ifølge en meddelelse fra det britiske transportministerium inkluderer det Felixstove, Harwich, Hull, Newhaven, Poole, Portsmout, Teesport og Tilbury.

"Regeringen har underskrevet aftaler med fire færgeselskaber, der skal levere kapacitet svarende til over 3000 lastvogne om ugen, hvilket mindsker risikoen for forstyrrelser, mens Storbritannien og EU tilpasser sig de nye processer ved grænserne i slutningen af overgangsfasen," skriver det britiske Department for Transport.

Kontrakterne løber over seks måneder fra overgangsfasen slutter.

Brexit er løbende blev udskudt, mens processen ligeledes er blevet forlænget. Det betyder, at den britiske regering også ad flere omgange har uddelt kontrakter til flere færgeselskaber, der har skullet sikre fragten af varer til Storbritannien i forbindelse med brexit.

DFDS lander logistik-kontrakt med briterne inden brexit

DFDS får igen tildelt brexit-kontrakter af Storbritannien 

Frankrig vil betale lønninger for færgerederier efter corona og brexit 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs