ShippingWatch

Frankrig vil betale lønninger for færgerederier efter corona og brexit

Frankrig vil hjælpe de franske færgerederier igennem coronakrisen og det kommende brexit. Regeringen er klar til at betale rederiernes lønninger. Det kommer bl.a. Brittany Ferries til gode.

Foto: PR / Brittany Ferries

Den franske regering vil nu godtgøre lønomkostninger for 30 mio. euro til franske færgeselskaber, der er ramt af coronakrisen og af brexit.

Det siger den franske premierminister, Jean Castex, til parlamentet ifølge Reuters.

Flere rederier har haft færre afgange til og fra Storbritannien på grund af karantæneforanstaltninger og usikkerheden om Storbritanniens udtræden af EU.

Jean Castex er premierminister i Frankrig. | Foto: MARTIN BUREAU/AFP / AFP
Jean Castex er premierminister i Frankrig. | Foto: MARTIN BUREAU/AFP / AFP
 

Og helt konkret er det i første omgang det franske rederi Brittany Ferries, premierministeren hentyder til.

"Vi har besluttet at godtgøre alle Brittany Ferries' lønomkostninger for regnskabsåret 2021. Dette repræsenterer en forpligtelse på omkring 15 mio. euro," siger Jean Castex og tilføjede, at et tilsvarende beløb ville blive tilbudt andre færgeselskaber.

DFDS får del i pulje på 35 mio. pund fra den britiske regering

DFDS får igen tildelt brexit-kontrakter af Storbritannien 

Mere fra ShippingWatch

Søren Skou forventer at investere op mod 4,5 mia dollar årligt

Maersk har sat nyt mål for den investerede kapital frem mod 2025, hvor selskabet forventer at kunne hente over 12 pct. i afkast. I den forbindelse forventer selskabet at investere i omegnen af 4,5 mia. dollar årligt, siger CEO Søren Skou til Ritzau Finans.

Græsk skibsejer ser ind i de højeste rater i årevis

Skibsejeren Danaos Corporation er ligesom containerrederierne begunstiget af en aktuel opturen med høje rater og efterspørgsel. Raterne på at leje skibe er steget til niveauer, der ikke er set i mindst ti år, lyder det fra topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs