ShippingWatch

Danske skibe sejler oftere til USA

Danske skibe anløb flere havne i 2018 end året forinden, selv om søfartens eksporten gik en smule tilbage, viser en ny analyse. Særligt i nordamerikanske, asiatiske og europæiske havne vandt de danske skibe frem.

Foto: Colourbox

Danske skibe havde mere travlt med at sejle til amerikanske havne i 2018, viser en eksportanalyse fra Danske Rederier.

Mere konkret anløb danske skibe 5454 gange en amerikansk havn i det forgangne år, og det svarer til en vækst på 16 pct. sammenlignet året forinden.

De danske rederier har også i Europa oplevet en relativt høj vækst i aktivitetsniveuaet i det forgangne år, selv om hverken importen eller eksporten af varer blev synderligt løftet.

"Det er glædeligt at se, at de danske rederier selv i et turbulent år som 2018 formår at øge sit fodaftryk og sin tilstedeværelse på så vigtige markeder som USA og Europa", siger direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen, i meddelelsen.

Her er rederierne, der flagede ind og ud af den danske handelsflåde i 2018

Hos den vigtige handelspartner Kina gik væksten dog den modsatte vej. Det skyldes ifølge Danske Rederier restriktioner på import af affald og stålskrot.

De gode taker til trods endte dansk søfarts eksport i 2018 således på 188 mia. kroner, svarende til en tilbagegang på én milliard kroner sammenlignet med året forinden.

Brancheorganisationen noterer desuden, at en øget dansk handelsflåde trækker op i søfartens samlede aktivitetsniveau i 2018. Og at de internationale handelsstridigheder fortsat er "en trussel for forsat vækst" i år.

Sådan skal dansk søfart vokse uden Hamburg Süd i turbanen

Her er Danske Rederiers ønsker til en ny regering

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere