ShippingWatch

USA og Kina forbereder mindre tæt fremtid

Mens kinesiske og amerikanske topforhandlere mødes for at afværge en potentiel handelskrig, planlægger andre embedsmænd i begge lande en tid, hvor verdens to største økonomier ikke længere har ret meget brug for hinanden.

Foto: Ritzau Scanpix/Andrew Harnik

Nye tider kan være på vej. Mens kinesiske og amerikanske topforhandlere mødes for at afværge en potentiel handelskrig, planlægger andre embedsmænd i begge lande en tid, hvor verdens to største økonomier ikke længere har ret meget brug for hinanden.

Det skriver New York Times.

Det økonomiske forhold mellem Kina og USA har hjulpet hundrede millioner kinesere ud af fattigdom og leveret billige produkter og store profitter til amerikanske selskaber.

Nu kigger embedsmænd fra begge lande på grundlæggende ændringer i handelsforholdet, der omfatter mere end 700 mia. dollar i varer og tjenesteydelser. For selvom et fuldstændigt brud med det amerikansk-kinesiske forhold er umuligt, bliver der i både Washington og Beijing forberedt på en tid med mindre tætte bånd.

"Ved det næste skridt med at håndtere teknologi, må vi lægge illusionerne fra os og stole på os selv," siger Kinas præsident, Xi Jinping ifølge New York Times.

Kinas "Made in China 2025"-plan bestræber sig på, at gøre Kina stort set selvforsynende og global konkurrencedygtig i ti sektorer, såsom flydrift og robotvidenskab, hvor landet på nuværende tidspunkt er afhængig af at købe teknologielementer fra USA.

Samtidig vil USA vride sig fri fra Kina. Ved at indføre den varslede told på varer for 150 mia. dollar håber Trump-regeringen, at amerikanske virksomheder vil reducere afhængigheden af kinesisk-producerede smådele, maskiner og andre essentielle varer i produktionen.

Kinas vicepræsident rejser til USA for at forhindre handelskrig 

"En Twitter-kommentar kan ændre tørlastmarkedet" 

Trump udskyder straftold på stål og aluminium en måned

 

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs