ShippingWatch

Kinas vicepræsident rejser til USA for at forhindre handelskrig

Den kinesiske vicepræsident Liu Han vil i næste uge rejse til USA for at forsøge at gennemføre forhandlinger, der kan stoppe optrapningen mod en handelskrig mellem de to stormagter.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Susan Walsh

Kinas vicepræsident Liu Han tager næste uge til Washington for at fortsætte forhandlinger, der skal være med til at undgå en handelskrig. Besøget er kommet i stand, efter at en amerikanske delegation sidste uge forlod Beijing uden at være kommet frem til en aftale.

Det skriver South China Morning Post.

En amerikansk delegation, ledet af finansminister Steven Mnuchin, forlod Kina i sidste uge efter resultatløse forhandlinger. Det betyder, at det stadig er en mulighed, at der i de kommende uger vil blive pålagt straftold på amerikansk import fra Kina til en værdi af 50 mia. dollars.

Derfor flyver Liu Hung ifølge Det Hvide Hus til den amerikanske hovedstad i næste uge for at fortsætte drøftelserne med præsident Donald Trumps økonomiske team.

I sidste uges forhandlinger krævede USA, at Kina nedsætter handelsunderskuddet med USA med mindst 200 mia. dollars inden slutningen af 2020, samt at landet stopper med at subsidiere bestemte industrier.

Det amerikanske handelsunderskud med Kina er stødt stigende og vokser med omkring 6,76 mia. dollars om måneden. I 2017 lå underskuddet på 375,2 mia. dollars.

Avis: Danske rederier mærket af Trumps handelskrig 

Nye handelsspændinger rammer amerikanske oliepriser  

"En Twitter-kommentar kan ændre tørlastmarkedet" 

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs