ShippingWatch

Italienske Grimaldi bestiller nye RoRo-færger

Grimaldi-gruppen, der ejer DFDS-konkurrenten Finnlines, har bestilt seks nye øko RoRo-færger fra et kinesisk værft. Flere af skibene skal opereres af Finnlines.

Foto: Finnlines/PR

Italienske Grimaldi Group har bestilt seks nye roro-skibe fra det kinesiske værft Jinling til en værdi af 400 mio. dollars, skriver flere medier. De nye færger vil blive leveret i 2020 og kan hver især transportere omkring 500 trailere ombord. Samtidig skal de sikre en neutral udledning af emissioner, når skibene ligger stille i havne.

Her er de designet til at kunne bruge elektricitet med lithiumbatterier i stedet for konventionelt brændstof, som de sejler på. De nye færger er designet i samarbejde med danske Knud E. Hansen.

Tre af de nye skibe vil blive sat ind på Middelhavet for Grimaldi Lines, mens de tre sidste, der er isklassede, vil sejle for søsterrederiet Finnlines i Østersøen.

Finnlines fordobler overskud i fjerde kvartal 

Grimaldi-rederi dropper historisk rute fra Gøteborg 

Emanuele Grimaldi: Shipping skal være forsigtig med CO2-løfter 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs